وبلاگ تبلیغی بلاغ

محتوا و نرم‌افزارهای تبلیغی

روز نیروى دریایى

  • ۲۵۵
نـیـروى دریـایـى نـیـز هـمـچون سایر نیروها بحمدالله در آبهاى خلیج فارس و مرزهاى آبى کشور در عرصه دفاع مقدس از کشور اسلامى مان چون نگینى درخشنده است و بر عرشه کشتى افتخار و صلابت خود استوار ایستاده است .
رویـارویـى آنـان بـا نـیـروى دریـایـى دشـمـن و آن هـمـه افـتـخـارات رزم و رشـادت و شـهـادت و نـیـز کـنـتـرل و بازرسى کشتیها در خلیج فارس و تنگه هرمز و مهمتر از همه نبرد قهرمانانه آنان در برابر آمریکاى متجاوز و حضور جدى آنان در آبهاى بین المللى نشانه اقتدار و اعتبار این نیروى بزرگ و سر افراز است و ملت ایران باید به چنین ارتش مؤ من و وفادار افتخار کند.
امام خمینى (ره )بـه مـنـاسـبـت رشـادتـهـا و دلاور مـردیـهـاى نـیـروى دریـایـى ارتـش در دفـاع از جـزایـر، بـنـادر، سواحل و دریایهاى کشور و بویژه دفاع از آبادان و خرمشهر و آبهاى نیلگون خلیج فارس در دوران جنگ تحمیلى و در نطفه خفه کردن نیروى دریاى دشـمـن بـعـثـى ، در هـمـان ابـتداى دوران دفاع مقدس ، با تایید امام (ره ) هفتم آذر روز نیروى دریایى ارتش نام گرفت تا همه ساله حماسه با شکوه دریادلان نیروى دریایى و یاد شهداى عزیز و گرانقدر دریایى کشورمان گرامى داشته شود.
هـفـتـم آذر سـالروز حـمـاسـه آفرینى پرسنل ناوچه موشک انداز همیشه قهرمان و جاوید پیکان مى باشد. یوم الله هفتم آذر تبلور ایثار و جانفشانیهاى پرسنل قهرمان و جان بر کف نیروى دریایى میهن اسلامى ایران در برقرارى ثبات و امنیت در آبهاى نیلگون خلیج فارس و دریاى عمان مى باشد.

عملیات مروارید
پـرسـنـل نـیـروى دریـایـى در دوران دفـاع مـقـدس حـمـاسـه هـاى بـزرگ آفـریـدنـد. دشـمـن بـعـثـى بـا بـسـیـج کـامـل نـیروى دریایى و هوایى خود از پایانه هاى صدور نفت "البکر" و "الامیه " مراقبت مى کرد. على رغم چنین حالتى ، سپید جامگان نیروى دریایى در شـشـم آذر 1359 بـه ایـن سـکـوهـا تـاخـتـند و با همکارى تیزپروازان نیروى هوایى ارتش ، ضمن وارد آوردن ضربات کوبنده بر پیکره نیروى دریـایـى و هـوایـى دشـمـن ، بـیـش از (3 - 2) ایـن پـایـانـه هـا را مـنـهـدم کـرده و پـرچـم پـرافـتـخـار جـمـهـورى اسـلامـى ایران را بر مرتفع ترین دکل این پایانه ها به اهتزاز در آوردند.
پـایـانـه هـاى نـفـتـى البـکـر و الامـیـه از بـزرگـتـریـن مـراکـز صـدور نـفـت اسـت کـه در شـمـال خـلیـج فـارس ، در دهـانـه خـور عبدالله ، نزدیک جزیره بوبیان کویت قرار گرفته و از شاهرگهاى حیات اقتصادى عراق از طریق دریا به حساب مى آمدند.
در ایـن نـبـرد دریـایـى سـخـت ، دو فـرونـد نـاوچـه مـوشـک انـداز از نوع "اوزا" و 13 فروند از هواپیماهاى جنگنده دشمن به قعر آبهاى خلیج فارس فرستاده شد. بعلاوه تعدادى از تکاوران دریایى عراق کشته و تعدادى نیز به اسارت در آمدند.
دشـمـن بـعثى براى جبران این شکستها در شب هفتم آذر 1359 با اعزام تعدادى شناور جنگى از طریق بندر نظامى ام القصر در خور عبدالله ، سعى در بـاز ژ پـایـانـه هـا کـرد کـه در این مصاف ، 1 فروند از شناورهاى عراقى غرق و 2 فروند صدمه دیده و بقیه از صحنه عملیات گریخته و به ام القصر بازگشتند.
در سپیده دم هفتم آذر 1359، دشمن با تمام قوا از هوا و دریا با برخوردارى از پشتیبانى لجستیکى و اطلاعاتى کشورهاى منطقه و آواکسها و ماهواره هاى کـشـورهاى استکبارى و یارى گرفتن از تاءسیسات نظامى ساحلى کشورهاى نزدیک صحنه عملیات ، بار دیگر در صدد باز پس گیرى این پایانه ها بر آمد. اما در یک مصاف نابرابر ناوچه پیکان به تنهایى توانست تعداد دیگرى از کشتیها و هواپیماهاى عراقى را از صحنه عملیات خارج کند.
سـرانـجـام پـس از ساعتها نبرد بى امان ، هنگام ظهر 7 آذر 1359، در حالى که دلاورمردان آخرین گلوله هاى خود را به سوى دشمن نشانه مى رفتند، نـاوچـه پـیـکـان مـورد اصـابـت چـنـد مـوشـک قـرار گـرفـت و بـا پـرسـنـل شـجـاع خـود در شمال خلیج فارس ، در دل آبهاى گرم نیلگون آن جاى گرفت و بدین وسیله صفحه زرین دیگرى بر تاریخ نبردهاى دریایى کشور افزوده شد و نتیجه این مصاف ، انهدام بزرگترین پایانه هاى صدور نفت منطقه و از کار انداختن بیش ‍ از 50 از توان رزمى نیروى دریایى عراق ، همراه با از دست دادن چند فروند ناوچه و هواپیما بود.
نـتـیـجـه ایـن نـبـرد آنـچـنـان در روحیه افراد نیروى دریایى دشمن اثر گذاشت که تا پایان جنگ حرکت چندان مهمى در دریا از آنها مشاهده نگردید. در طـول جـنـگ فـعـالیـت دریـایـى دشمن ، با استفاده از هواپیماها و تجهیزات اهدایى از شرق و غرب ، از جمله میراژها و سوپراتانداردها، محدود به حمله ناجوانمردانه علیه هدفهاى غیر نظامى و بى دفاع از جمله کشتیهاى تجارى و نفتکشها شده بود.
جـان بـرکـفـان نـیـروى دریـایى با اجراى عملیاتهاى مختلف در آبها، سواحل و بنادر کشور به نداى همرزمان شهید خود پاسخ مثبت دادند و تا پایان دفـاع مـقـدس بـا نـثـار خـون خـویـش بـنـادر و خـطـوط کـشـتـیـرانـى و جـریـان صـدور نـفـت را بـاز نـگـهـداشـتـه و از آبـهـاى سـرزمـیـنـى و سواحل و جزایر کشور بخوبى دفاع کردند.

نیروى دریایى و رویا رویى مستقیم با آمریکا
در روز 29 فـروردیـن 1367، هـمـزمـان بـا روز ارتـش ، بـرگ زریـن دیـگـرى بـر افـتـخـارات نـیـروى دریـایى ارتش اضافه گردید. در این روز پـرسـنـل شـجـاع نـاوشـکـن هـاى ((سـهـنـد)) و ((سـبـلان )) و نـاوچـه ((جـوشـن )) در یـک مـصـاف نـابـرابـر در مقابل نیروى متجاوز آمریکایى ایستادند.
رشـادتـهـا و جـانـفـشـانیهاى دلیرمردان ناوشکن سهند آنچنان باعث حیرت دشمن گردید که ناچار لب به تعریف و تمجید گشودند. ناوشکن سهند در حـالى کـه مـورد اصـابـت چـنـدیـن فروند موشک آمریکایى قرار گرفته بود و قسمتهاى زیادى از آن در شعله هاى آتش مى سوخت و آرام آرام در آبهاى گرم خلیج فارس فرو مى رفت ، خدمه فداکارش آن را ترک نکردند و تا آخرین لحظات با شلیک آخرین گلوله هاى خود خشم و انزجار خویش را نثار دشمن کردند.

ماموریت اصلى نیروى دریایى
نـیـروى دریـایـى وظـیـفـه خـطـیـر حـفـاظـت از سـواحـلى بـه طـول بـیـش از 3000 کـیـلومـتـر در شمال و جنوب و همچنین دفاع از آبهاى ساحلى و منابع حیاتى و استراتژیکى کشور را به عهده دارد و همواره به عنوان یک وزنه تعیین کننده در منطقه خلیج فارس و دریاى عمان به حساب مى آید. این نیرو با یگانهاى شناور دریایى ، تفنگداران و تکاوران ، اسکادرانهاى هوانا و و هوادریا - واحدهاى پـروازى نـیـرو - و بـا غـواصـان آبـدیده و یگانهاى زیر سطحى کیلو کلاس بر حوزه هاى تحت حفاظت و حراست خود در خلیج فارس و دریاى عمان و دریاى خزر تسلط کامل داشته و هر نوع فعالیتى از سوى دشمن را در محدوده قانونى خود خنثى خواهد کرد.
نـاوهـاى جـنـگـى کـشـورمـان بـا تـوجـه بـه حـرکـتـهـاى قـدرتـهـاى جـهـانـى مـبـنـى بـر حـضـور دریـایـى در اقـیـانـوس هـنـد و دریـاى عـمـان ، در طـول جـنـگ تـحـمـیـلى و پس از آن ، دست به تدابیر امنیتى زده و با نظارت کامل بر حضور این کشتیهاى جنگى بیگانه ، آمادگى خود را جهت مقابله با تهدیدات احتمالى آنان حفظ کرده اند.
اجراى مانورهاى متعدد و به نمایش گذاشتن توان رزمى ، عملیاتى در منطقه استراتژیک خلیج فارس ، در مقاطعه حساس دوران دفاع مقدس و پس از آن تاکنون ، نشان دهنده حضور قدرتمندانه جمهورى اسلامى ایران در منطقه و حاکمیت آن بر آبهاى خلج فارس بوده و هست .

بازرسى و کنترل کشتیهاى خارجى
نیروى دریایى در طول جنگ تحمیلى در اجراى سیاست جمهورى اسلامى مبنى بر توقیف کشتیهایى که داراى کالاهاى مشکوک به مقصد عراق بود، وظیفه مهمى را بر عهده داشت و بر این اساس این نیرو ضمن نظارت بر تردد کشتیهایى که از طریق تنگه هرمز وارد خلیج فارس و دریاى عمان مى شدند، به بازرسى و بازپرسى کشتیهاى مشکوک مى پرداخت که صدها کشتى خارجى مورد بازدید قرار گرفت .

نیروى دریاى و جنگ زمینى
حـضـور نـیـروى دریـایـى در صـحـنه هاى نبرد زمینى و حماسه هایى که تفنگداران و تکاوران این نیرو در حفظ آبادان و شکستن محاصره دریاى آن در اوایـل جـنـگ تـحـمـیـلى آفـریـدنـد، بـویـژه در مـقـاومـت چـهـل و چـنـد روزه رزمـنـدگـان اسـلام در خـرمـشـهـر قـهـرمـان نـیـز قـابـل تقدیر است . همچنین درگیرى واحدهاى شناور این نیرو با دشمن در قبل از حمله سراسرى 31 شهریور 1359، که منجر به نابودى تعدادى از واحـدهـاى شـناور عراق در اروندرود گشت ، نشاندهنده این است که نیروى دریایى ارتش پیشتاز و جلوگیرنده از این هجوم و تجاوز نابکار دشمن بوده است .

بازسازى و حرکت به سوى خودکفایى
روند خودکفایى در این نیرو آنچنان است که در مراکز فعال جهاد خودکفایى بیش از 20 پروژه مختلف به نتیجه رسیده است . متخصصان متعهد این نیرو در دوران دفـاع مـقـدس ، در زمـیـنـه خـود کـفـایـى صنعتى و تعمیر و بازسازى ناوچه ها و ناوها، دستاوردهاى بزرگى داشته اند. از جمله تعمیر و راه اندازى ناوشکن سبلان که در سال 1369، به دست فرماندهى کل قوا به آب انداخته شد.
در زمـیـنـه آمـوزشـى ، ایـن نـیـرو بـا پـذیـرش هـر سـال 1300 دانـشـجـو و دانـش آمـوز در رشـتـه هـاى مـخـتـلف - در مـراکـز آمـوزشـى شـمـال کـشـور یـعـنـى انـزلى ، رشـت و نـوشـهر - به تربیت نیروى انسانى براى خود و دیگر نهادها و حتى داوطلبان آزاد مى پردازد. این رشته ها عبارتند از: علوم و فنون توپخانه دریایى ، ملوانى ، مین جمع کنى دریاى ، راه و عملیات ، جنگهاى الکترونیکى ، مراقبتهاى پروازى ، آموزش کار با زیـر دریـایـیـهـا، غـواصـى ، جـوشـکـارى زیـر دریـا، مـدیـریـت و کـمـیـسـر عـالى دریـایـى ، آمـوزش هـوادریـا، تـعـمـیـر مـوتـورهـاى هـوایى ، فنون اشتغال با هلیکوپتر و هواناو و تخصصهاى دیگر فنى از جمله برق و الکتروینک و معمارى کشتى .
عـلاوه بـر ایـنـهـا، مـسـئولان ایـن نـیـرو آمـادگـى دارنـد تـا هـر سـال 1500 تـن از پرسنل دریایى کشورهاى دوست و همسایه را در رشته هاى مورد نیاز آموزش دهند.
ایـن نـیـرو تاکنون به تجهیزات و امکانات نوینى دست یافته که مى تواند تمامى اطلاعات موجود و لازم را در صحنه دریا، زمین و هوا بطور دقیق و سریع کسب کند.
تـمـامـى قـطـعـات مـورد نـیـاز شـنـاورهـاى سـطـحـى و زیـر سـطـحـى ، بـجـز قـطـعـاتـى کـه صـرفـه اقـتـصـادى نـدارنـد، در داخـل کـشـور طـراحـى و تـولیـد مـى شـود و در صـورت یا بروز مشکل با همکارى سایر مراکز علمى ، صنعتى بویژه دانشگاهها، امکان تولید تمامى 000/500 قطعه مورد نیاز در داخل وجود دارد.
کـارخـانـجـات ایـن نیرو تنها مجموعه منحصر به فرد صنعت دریایى کشور است که داراى حوضهاى خشک براى تعمیرات زیر آبى و اساسى و نیمه اسـاسـى شـنـاورهـاسـت و آمـاده ارایـه خـدمـات بـه تـمـامـى سـازمـانهاى دریایى کشور است که با فعالیتهاى بسیار خوب و چشمگیر انجام شده باعث جلوگیرى از خروج میلیونها دلار ارز به خارج از کشور شده است .

ساخت ناوچه و ناوشکن
جـهـت تـحقق اوامر مؤ کد فرمانده معظم کل قوا در زمینه تحقیقات و جهاد خود کفایى ، ساخت چند فروند ناوچه موشک انداز و ناوشکن چند منظوره آغاز شده است که تاکنون کارهاى نرم افزارى و حتى انتخاب سیستم آنها به پایان رسیده است .
نـاو آمـوزشـى حـمـزه کـه مـشـابـه نـاوهـاى آمـوزشـى کـشـورهـاى آمـوزش دهـنـده اسـت و بـه آخـریـن تـجـهـیـزات آمـوزشـى روز نـیـز مـجـهـز شـده ، در سال 1376 در بندر انزلى به آب انداخته شد. با استفاده از این ناو ضمن ارتقاى سطح علمى دانشجویان ، از هزینه مقادیر هنگفتى ارز براى آموزش عملى که قبلا در خارج از کشور هزینه مى شد، جلوگیرى مى شود.
بـراى ایـنـکـه در آیـنـده نـزدیـک نـاوگـان دریـایـى ارتـش بـه سـیـسـتـم جـدیـد مـوشـکـى مـجـهـز گـردد، حـدود 6 سـال اسـت کـه تـحـقـیـقـات بـر روى 10 پـروژه در بـخـش سـیـسـتـم هـاى مـراقـبـت ، از جـمـله سـیـسـتـم فـرمـانـدهـى و کـنـتـرل عـمـلیـات ، بـخـش سـیـسـتـم هـاى سـلاح و مـوشـک ، در زمـیـنـه هـوا بـه دریـا و سـطـح بـه هـوا ادامـه دارد. در طول دو سال گذشته 500 قلم از قطعات نظامى تحریمى به ارزش یک و نیم میلیارد تومان ساخته شده است که این تنها هفت درصد میزان ارزى است که مى بایست براى تهیه آنها از خارج ، پرداخت مى شد.
در بخش جنگهاى الکترونیک نیز 6 پروژه انجام شده که در مانور پیروزى - 8 مورد ارزیابى قرار گرفت و موفقیت آمیز بود.
تـعـمـیـرات زیـر سـطـحـى ، آخـریـن دسـتـاورد در ایـن زمـیـنـه اسـت کـه بـا هـمـت و تـلاش پـرسـنـل فـنـى ایـن نـیـرو انـجـام شـده و از هـمـه مـهـمـتـر، بـا تـلاش مـتـخـصـصـان داخـلى بـخـش بـاطـریـسـازى نـیـرو و هـمـکـارى پـرسـنـل نـیـروى دریـایـى ، در قـسـمـت شـارژ بـه خـودکـفـایـى رسـیـدیـم در مـانـور اتـحـاد دو فـرونـد از زیـردریـایـیـهـا بـا بـاطـرى سـاخـت داخل به نمایش قدرت پرداختند.
مـراکـز تحقیقاتى نیرو از تمام توانمندیهاى علمى کشور، بخصوص توانایى وزارت فرهنگ و آموزش عالى در زمینه هاى دریایى ، در صورت نیاز استفاده مى کند.
نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

نرم‌افزار اندروید تبلیغی بلاغ

نرم افزار بلاغ جهت دسترسی راحت به محتوای تبلیغی برای مناسبت‌های شمسی و قمری و مطالب مورد نیاز مبلغ و سخنران طراحی شده. قسمت‌های مختلف نرم افزار شامل موارد ذیل می‌باشد: ماه‌های قمری، ماه‌های شمسی، منبر و احکام، نوحه و مرثیه و...

متن کامل