وبلاگ تبلیغی بلاغ

محتوا و نرم‌افزارهای تبلیغی

روش های ترک سیگار

  • ۲۷۹

این را بدانید که هر کوششی برای ترک سیگار  فرصت موفقیت بعدی شما را افزایش می‌دهد. سعی کنید هر بار که دست به سیگار می‌برید، آگاهانه باشد و به صدای نفس‌های خودتان گوش دهید.
هنگامی که قصد ترک سیگار را دارید، یک دفترچه کوچک همراه داشته باشید تا هرگاه سیگار کشیدید،  بفهمید که چه عاملی سبب سیگار کشیدن شما شده است.

برای استفاده از روش‌های ترک سیگار، می‌توان از کمک‌های جانبی مختلفی که در این زمینه مؤثر و کارآمد هستند، استفاده کرد. از جمله؛ کمک‌های خود یاری: افراد سیگاری، برای ترک سیگار و مقاومت در برابر شروع مجدد آن بهتر است با انجمن و یا گروه‌هایی که به همین منظور تشکیل می‌شوند، ارتباط برقرار کنند.
آن‌ها پس از ارائه اطلاعات و راهنمایی لازم افراد سیگاری را نسبت به روش‌های گوناگون ترک سیگار آشنا می‌کنند.
حمایت‌های گروهی: افراد سیگاری می‌توانند با سایر دوستان و آشنایان خود که قبلاً موفق به ترک شده‌اند، ملاقات‌هایی داشته باشند و از تجارب آنها استفاده کنند.
مشاوره‌های فردی: اینگونه مشاوره‌ها با پزشکان، روانشناسان و پرستارانی که در این زمینه تجارب ارزشمند و زیادی دارند، صورت می‌گیرد.

دارو درمانی: گروهی از افراد برای ترک سیگار کشیدن به دارو درمانی روی می‌آورند که البته به مراتب زیانش از سیگار کشیدن کمتر است.
 
این داروها دو نوع هستند، قرص‌های نیکوتین دار و قرص‌های بدون نیکوتین. گروه اول، قرص‌هایی هستند که مقدار مشخصی نیکوتین به مغز می‌رسانند و گروه دوم، قرص‌هایی هستند که علائم رفتاری ناشی از سیگار نکشیدن را (مثل بی قراری، کج خلقی، افسردگی و...) در فرد کاهش می‌دهند.

چگونه فشار ناشی از سیگار نکشیدن را تحمل کنید؟
همه می گویند ترک سیگار آسان است، در حالی که شاید ترک سیگار مشکل و سخت باشد ولی تلاشی ارزشمند است.
 
اگر سیگاری‌ها بدانند در هر ۳۳ ثانیه یک سیگاری بر اثر عارضه قلبی، فشار خون و ناراحتی ریوی و سرطانی که ناشی از سیگار کشیدن است، می‌میرد به راحتی درصدد ترک آن بر خواهند آمد.
 
افراد سیگاری و به ویژه زنانی که سیگار می‌کشند می‌توانند برای مقابله با تنش‌های ناشی از ترک سیگار کشیدن به نکات ساده و عملی زیر توجه کنند:
۱ _ دلایل خود را برای ترک سیگار بر روی یک تکه کاغذ بنویسید و مرتباً یادداشتتان را بخوانید.
۲ _ هیچگاه درباره شروع مجدد سیگار کشیدن فکر نکنید. هر وقت به خودتان گفتید، «فقط یکی دیگر»، همان لحظه فکرتان را متوقف کنید و با استفاده از محرک‌های جایگزین دیگر، میل به سیگار کشیدن را در خود از بین ببرید. برای مثال، می‌توانید به پیاده روی بروید و یا کار جدیدی را شروع کنید.
۳ _ نسبت به اوقاتی که تمایل به سیگار کشیدن در شما زنده می‌شود، حساس و هوشیار باشید. برای مثال، اگر عادت داشتید بعد از نوشیدن چای و یا قهوه، سیگاری بکشید، تا مدتی نوشیدن آنها را به تعویق بیندازید تا مجبور نشوید قولتان را زیر پا بگذارید.
۴ _ یکسری از عادات روزمره خود را تغییر دهید. برای مثال به جای سیگار بعد از غذا، مسواک بزنید و یا برای پیاده روی چند دقیقه به حیاط بروید.
۵ _ به جاهایی بروید که افراد سیگاری حضور نداشته باشند. برای مثال، زمانی که به رستوران می‌روید در قسمت غیرسیگاری ها بنشینید.
۶ _ با افرادی معاشرت کنید که سیگاری نیستند. یافتن یک دوست و یا همکاری صمیمی که سیگار نمی‌کشد و در اغلب موارد در دسترس شما باشد، می‌تواند بسیار مفید باشد. در مواقع دشوار او می‌تواند به کمک شما بیاید و مشکلات ترک را برایتان کم کند.
۷ _ هر روز و هر هفته‌ای که سیگار نکشیدید، به خودتان جایزه بدهید. خودتان را به دیدن فیلم و نمایشی دعوت کنید و با پولی که از راه سیگار نخریدن، صرفه جویی کرده‌اید، برای خودتان یک کادوی مخصوص بخرید.

نقش آرامش عضلانی:
- نفس‌های عمیق بکشید. هوای دم خود را ۱۰ ثانیه نگه دارید و سپس با یک بازدم قوی آن را از ریه‌های خود بیرون دهید. این کار را روزانه چندین بار انجام دهید و هر بار ۱۰ _ ۵ بار تکرار کنید.
- روزی ۲۰ دقیقه به ماهیچه‌های بدنتان آرامش بدهید. به این ترتیب که چشم‌هایتان را ببندید، ماهیچه‌هایتان  را رها کنید و به یک کلمه آرامش بخش (مثل دریا، بهار، گل و...) فکر کنید. این کلمه را ضمن تمرین آرام سازی عضلانی خود تکرار کنید.
به این موضوع فکر کنید، «چقدر خوب شد که سیگار را ترک کردید،... مزه غذاها را بهتر می‌فهمید،... صبح‌ها کمتر سرفه می‌کنید،... و دیگر دندان‌هایتان بر اثر سیگار کشیدن زرد و دهانتان بد بو نمی‌شود.»
- مثبت اندیشی و افکار سازنده را در ذهن خود پرورش دهید.

 نقش ورزش و فعالیت‌های بدنی:
- پیاده روی و نرمش‌های سبک روزانه، فشار و تنش ناشی از ترک سیگار را در شما کاهش می‌دهد و آرامش عضلانی به همراه دارد.
- ورزش موجب شادی، نشاط، سرزندگی و خوش اخلاقی شما می‌شود.
- ورزش شما را در مقابل وسوسه سیگار کشیدن مجدد، حفظ می‌کند.
- ورزش شما را در حفظ رژیم غذایی‌تان کمک می‌کند.
- ورزش موجب کاهش وزن شما می‌شود.
- ورزش موجب بازسازی توان بدنی شما می‌شود.

با ترک سیگار می‌توانید مجدداً به سلامتی خود کمک کنید. بعد از ۶ ماه ترک سیگار، میزان ناراحتی‌های مختلف جسمی _ روانی در افراد سیگاری به نصف کاهش پیدا می‌کند.

یادتان باشد زمانی که سیگار را ترک می‌کنید  تنها سیگار کشیدن را ترک نکرده‌اید، بلکه هویت خود را به عنوان یک سیگاری تغییر می‌دهید.
 
از آن جایی که اغلب زنان سیگاری اسیر رابطه با دوستان سیگاری هستند، ممکن است این بخش از ترک سیگار برای شما از همه مشکل‌تر باشد.

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

نرم‌افزار اندروید تبلیغی بلاغ

نرم افزار بلاغ جهت دسترسی راحت به محتوای تبلیغی برای مناسبت‌های شمسی و قمری و مطالب مورد نیاز مبلغ و سخنران طراحی شده. قسمت‌های مختلف نرم افزار شامل موارد ذیل می‌باشد: ماه‌های قمری، ماه‌های شمسی، منبر و احکام، نوحه و مرثیه و...

متن کامل